Kostregistrering och Matdagbok

Du kommer att registrera din kost under fyra dagar vid två tillfällen under studien. Kostregisteringen gör du på webben via Livsmedelsverkets hemsida för Riksmaten (bortse från informationen om Riksmaten). Du fyller i dina uppgifter med din dator, tyvärr fungerar matdagboken inte att använda med mobiltelefon eller läsplatta. När du loggat in kommer du vidare till IRIS-studiens Matdagbok  (till registrering). Om du inte har möjlighet att registrera via webben, kontakta oss så får du material för att göra detta på papper istället.

Under kostregistreringen antecknar du allt du äter och dricker under fyra dagar i följd (onsdag-lördag). Under registreringen ska man försöka äta precis som vanligt. Vi förstår att detta kan kännas ansträngande och tidskrävande men det är viktigt för studien och vi är tacksamma för din insats.

Om du har möjlighet är det bra att mata in måltiden direkt efter intaget eftersom det då är lättare att komma ihåg vad och hur mycket du har ätit och druckit. Men du kan också välja att mata in en dag i taget.

Nedan hittar du information om hur du kostregistrerar.

Om du har några frågor om kostregistreringen går det alltid bra att kontakta oss.